Koulutus

På svenska, klicka flaggan bredvid.

Horstmann-koulutuslinjat

Horstmann-koulutus alkaa aina Horstmann-peruskurssilla (IHT). Tämän jälkeen tarjolla on kaksi eri koulutuslinjaa. Jos haluat työskennellä ammattimaisesti Horstmann-terapeuttina, tarjolla on kehoterapialinjan kokonaisuus. Tästä voi edelleen pätevöityä Horstmann-diplomiterapeutiksi.  Jos olet kiinnostuneempi opiskelemaan energiahoitoja tai olet kiinnostunut henkilökohtaisesta kasvusta, Horstmann-energiahoitolinjan kurssit ovat sinua varten.

Horstmann-peruskurssi

Sinulle, joka haluat hankkia itsehoitomenetelmän tai hoitaa läheisiäsi ja ystäviäsi!

Horstmann-hoidot ovat hyvin voimakkaita ja syvältä luotaavia sekä fyysisesti, tunnetasolla että henkisesti. Horstmann-peruskurssin tarkoituksena on ohjata sinut Horstmann-tekniikoiden pariin. Tämän kurssin keskiössä on oppia ensisijaisesti itsehoidon menetelmät, mutta opit myös muutaman perustekniikan, joilla voit hoitaa myös läheisiäsi ja ystäviäsi. Kurssin jälkeen sinun on helpompi päättää, jatkatko Horstmann-tekniikoiden opiskelua ammattikäyttöön vai riittääkö tämä peruskurssi.

Kurssin kesto vaihtelee osallistujamäärän mukaan. Kesto on yhden päivän tai kaksi iltaa. Jos kurssilla on osallistujia yli neljä, kesto on kaksi päivää. Kurssin aikana tutustutaan Horstmann-hoitotekniikoiden historiaan, tekniikoiden kehittäjän Trish Trowbridgen elämäntyöhön, sekä opiskellaan perusteet seuraavista tekniikoista: Lantion vapautus (ISR), Hartian vapautus (ASR) ja Jalkojen vapautus (FR).

Horstmann-kehoterapialinja

Horstmann-kehoterapialinjaan kuuluvat seuraavat menetelmät:

 • Lantion vapautus – Ileo-Sacral Release (ISR), kesto 2 päivää
 • Hartian vapautus – Arm-Shoulder Release (ASR), kesto 1 päivä
 • Jalkojen vapautus  – Foot Release (FR), 1 päivä
 • Itsesabotointi vapautus – Self-Sabotage Release (SSR), 2 päivää

Kun olet opiskellut Horstmann-peruskurssin lisäksi jonkin yksittäisen kehoterapialinjan kurssin (ja hoitanut suositellun määrän harjoitushoitoja), voit aloittaa hoitojen tekemisen myös ammattimaisesti. Ennen diplomointia yhdistys suosittelee käyttämään nimikettä Horstmann-terapeutti.

Horstmann-diplomiterapeutti

Horstmann-kehoterapialinjan kaikkien kurssien suorittaneille tarjoutuu mahdollisuus diplomoitua. Ennen varsinaista diplomointikurssia oppilaiden tulee tehdä 20 dokumentoitua hoitoa ja vastaanottaa 10 hoitoa kehoterapialinjan tekniikoilla toteutettuna. Varsinainen kaksipäiväinen diplomointikurssi sisältää sekä teoreettisia (mm. kirjallinen tentti) että käytännön osioita. Diplomoinnista saa erillisen todistuksen sekä oikeuden käyttää nimitystä Horstmann-diplomiterapeutti.

Horstmann-energiahoitolinja

Horstmann-energiahoitolinja sisältää seuraavat kurssit:

 • Auran puhdistus – Aura Drainage and Point 8 (AD)
 • Geneettinen sabotointivapautus- Genetic Sabotage Release (GSR)
 • Karminen vapautus – Karmic Release (KR)
 • Seitsemän kultaista pistettä – Seven Golden Points (7GP)
 • Thymus vapautus – Thymus Release (TR)
 • The Key (KEY)

Horstmann-energiahoitolinjan kurssien suorittamisessa edetään seuraavassa järjestyksessä: Auran puhdistus ja piste 8, Geneettinen sabotointivapautus ja Karminen vapautus. Seitsemän kultaista pistettä ja Thymus vapautus -tekniikoiden opetusoikeus on tällä hetkellä Trish Throwbridgellä ja Marie Myranderilla, jotka asuvat molemmat Australiassa.

The Key -kurssi sopii kaikille, jotka ovat käyneet Horstmann-peruskurssin sekä Lantion vapautuksen. The Key -kurssin taidoilla voidaan tehostaa muita hoitoja, mutta se ei ole varsinaisesti oma erillinen menetelmänsä.

Geneettinen sabotointivapautus, Karminen vapautus, Seitsemän Kultaista Pistettä sekä Thymus vapautus ovat luonteeltaan retriittejä. Tästä syystä näihin hoitoihin ja kursseille osallistuminen on myös henkilökohtainen matka.

Kun olet opiskellut Horstmann-peruskurssin (IHT) lisäksi Horstmann-energiahoitolinjalta Auran puhdistuksen (ja hoitanut suositellun määrän harjoitushoitoja), voit tehdä energiahoitoja myös ammattimaisesti käyttämällä nimikettä Horstmann-hoitaja. Horstmann-energiahoitolinjan tekniikkoihin ei ole mahdollisuutta diplomoitua.

Horstmann eläintenhoito-kehoterapialinja ja diplomiterapeutti

Myös eläintenhoidon linjan kurssit ovat tarjolla Horstmann-peruskurssin jälkeen. Eläintenhoidossa voi pätevöityä Horstmann-eläintenhoidon diplomiterapeutiksi. Kurssiohjelma keskittyy pääasiassa hevosiin, mutta sen aikana opitaan myös hoitamaan monia muita eläimiä, esimerkiksi koiria.

Horstmann-eläintenhoidon linjaan kuuluvat seuraavat menetelmät:

 • Lantion vapautus – Ileo-Sacral Release (ISRA)
 • Hartian vapautus – Arm-Shoulder Release (ASRA)
 • Jalkojen vapautus  – Foot Release (FRA)
 • Itsesabotointi vapautus – Self-Sabotage Release (SSRA)

Horstmann-eläinhoidon kouluttajana toimii Monika Russmann Ruotsissa (0705 769766, info(at)monikashalsa.com, www.monikashalsa.com).